YVONNE DRöGE WENDEL

Beeldend kunstenaar Yvonne Dröge Wendel won in 2016 de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst. Aan de prijs is een geldbedrag van 100.000 euro verbonden. Door het winnen van de prijs is er veel vraag naar nieuw en oud werk van Dröge Wendel. Ook werkt de kunstenaar aan haar lopend project ‘Think Thank’. Het geld van de prijs werd pas op een later moment uitgekeerd. Met een lening van Fonds Kwadraat kon de kunstenaar het werk leveren en nieuwe modellen voor het lopend project ‘Think Thank’ verder ontwikkelen.

 

THINK THANK

Dröge Wendel is geïnteresseerd in de relatie tussen mensen en objecten en op zoek naar nieuwe manieren om zich tot de dingen te verhouden. Hiervoor creëert de kunstenaar experimentele ontmoetingen met dingen. Zo onderzoekt ze wat het is dat dingen doen en hoe ze ons beïnvloeden.

De ‘Think Thank’ is een bijzonder vormgegeven contemplatieve ruimte. Onderzoekers uit verschillende vakgebieden kunnen deze ruimte gebruiken om over de toekomst van de dingen na te denken. De ‘Think Thank’ werkt inspirerend en informerend zodat de onderzoeker er geëngageerd vandaan komt.

Website Yvonne Dröge Wendel

Deze lening is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Yvonne Dröge Wendel. Foto: Jussi Puikkonen/KNAW