PRIJS VOOR JONG TALENT

Thijs van Geloven studeerde in 2016 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

In 2017 won hij de Kunst aan de Dijk Kortenhoef Prijs voor Jong Talent 2017. kunstaandedijk. De prijs (5.000 euro, een trofee en een solo-tentoonstelling in Museum Hilversum) wordt op 18 maart in Museum Hilversum uitgereikt.

THIJS VAN GELOVEN OVER ZIJN WERK

‘Mijn doeken benader ik als objecten. Als observerende schilder bevraag ik de schilderkunst in relatie tot mijn objecten, om deze eindeloos in herhaling met elkaar te verbinden en vervolgens te projecteren in de ruimte. Ik bevraag datgene waar we naar kijken, door het buiten het kader te laten treden, en een stapje terug te doen. Daarna wordt het vervreemde beeld weer op het doek geprojecteerd.’

Eindpresentatie Rietveld Academie. Fotografie: G. J. van Rooij

Eindpresentatie Rietveld Academie. Fotografie: G.J. van Rooij