ROOSMARIJN PALLANDT

Roosmarijn Pallandt studeerde aan de Design Academie in Eindhoven. Haar praktijk is veelzijdig en beslaat onder andere fotografie, video, animatie en textiel.

Uit het werk van Pallandt spreekt een fascinatie voor de connectie tussen mens en natuur. Zo onderzoekt ze hoe culturele identiteit samenhangt met geografie, en hoe we betekenis geven aan de wereld om ons heen middels visuele systemen.

PILLAR TO POST

Pallandt kreeg een lening van Fonds Kwadraat voor de tentoonstelling ‘Pillar to Post’ bij de Nederlandse Bank (20 januari – 2 maart 2017).

Pallandt toont in de expositie een ensemble van fotografische en textiele werken. Ze zijn gemaakt tijdens een recente reis naar de jungle van Iriomote-jima, een zuidelijk gelegen eiland in Japan. Pallandt betrad het oerwoud in de avondschemering en registreerde de nog onvertrouwde vormen en patronen met haar camera. De textielsculpturen zijn gemaakt in samenwerking met lokale bewoners, als vertaling van Pallandts fotografische impressies. Zo verkrijgt hun natuurlijke habitat een nieuwe dimensie, steunend op herinnering, herkenning en persoonlijke waarneming.

website: www.roosmarijnpallandt.com