19-10-2015

NIEUWE MOGELIJKHEDEN SAMENWERKING MONDRIAAN FONDS

Het Mondriaan Fonds heeft binnen Fonds Kwadraat een fonds op naam ingericht speciaal voor beeldend kunstenaars. Wie een (project) bijdrage krijgt van het Mondriaan Fonds kan zonder extra toetsing door de commissie van Fonds Kwadraat een rentevrije lening krijgen. En heb je de tien procent die het Mondriaan Fonds pas na afloop van je project uitbetaalt nu nodig, dan kun je het bedrag rentevrij lenen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor deelnemers van postacademische instellingen (zoals de Jan van Eyck Academie in Maastricht) die van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Praktijkverdieping Postacademische instellingen ontvangen. Zo hoef je de tien procent niet zelf voor te schieten.

Binnen dit fonds op naam zijn er meer mogelijkheden: zo kunnen ook kunstenaars die nog geen jaar zijn afgestudeerd een lening krijgen uit het fonds op naam en kan een lening ook worden aangevraagd voor gereedschap en apparatuur. Kom je van de academie en wil je investeren om nieuw werk te kunnen maken, dan is een rentevrije lening misschien iets voor jou. Verder kun je financiering aanvragen voor uiteenlopende projecten zoals een website, een publicatie, een expositie in binnen- of buitenland, een project bij een van de werkplaatsen of een residency.

 

Heb je een toekenning voor een bijdrage van het Mondriaan Fonds? Dan kun je de 10 procent die het Mondriaan Fonds pas na afloop van je project uitbetaalt zonder extra aanvraag bij Fonds Kwadraat rentevrij lenen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor deelnemers van postacademische instellingen (zoals de Jan van Eyck Academie in Maastricht) die van het Mondriaan Fonds een Bijdrage Praktijkverdieping Postacademische instellingen ontvangen. Zo hoef je de tien procent niet zelf voor te schieten.

 

Kijk ook op www.mondriaanfonds.nl.

 

Twijfel je of je project in aanmerking komt? Neem dan gerust telefonisch (020 6255112) of per e-mail contact met ons op.