MARGRET WIBMER

Margret Wibmer begeeft zich op de grens tussen beeldende kunst en mode. Daarbij gebruikt ze media als film, sculptuur, fotografie en performance. Wibmer ontwerpt kledingstukken die in haar interactieve performances een relatie leggen tussen de dragen en diens omgeving.

Wibmer wordt ondersteund door Fonds Kwadraat voor de productie en presentatie van haar afstudeerproject aan de Sandberg Instituut, waar ze het tweejarige masterprogramma Fashion Matters volgde.

Website Margret Wibmer

INSERTING PRESENCE, INSERTING A MOMENT - INFINITE PLAY

In een performance en video presenteert Wibmer een kinetisch kledingstuk dat een steeds veranderende relatie met het lichaam heeft. Ze focust in dit project op materiële relaties, en niet zozeer op het uiterlijk of de esthetiek van het kledingstuk. Dit werk beschouwt de relatie tussen het lichaam, cultuur, kledingstuk, beweging, ruimte en tijd als een materiaal op zich.

Beweging is een essentieel onderdeel van het werk dat draait om proces en niet om een eindproduct zoals dat in de modewereld vaak wel zo is.

Het kledingstuk is een platte constructie met gaten die op verschillende manieren op en om het lichaam kan worden gedrapeerd. Zo ontstaat er een steeds veranderende verhouding tussen drager en kledingstuk door het vouwen, plooien en schikken.

 

PARIS FASHION WEEK 2017

De video Infinite Play zal tussen 26 september en 3 oktober te zien zijn in Palais de Tokyo ter gelegenheid van de Paris Fashion Week.