JASPER GRIEPINK

Jasper Griepink onderzoekt in zijn performances, installaties, interventies en teksten wat we nodig hebben voor een gezonde en uitbundige toekomst. Doorgaans nodigt hij deelnemers uit in tijdelijke, gewijde plekken waar lichamen, verhalen en gevoelens nader tot elkaar kunnen komen. Zo ontstaan intieme verbindingen tussen mensen als remedie tegen het virus van het kapitalisme. Griepink wil met zijn werk denken en handelen emanciperen om zo een eco-spiritueel samenleven op onze planeet mogelijk te maken.

LOVE SPACE

Tijdens ‘Cure Park’ in het Amsterdamse Bos, creëert Griepink ‘Love Space’, een tijdelijke tempel van de liefde die als gemeenschapscentrum functioneert. De bezoeker kan hier op een bewuste manier verbinding maken met seksualiteit, erotiek en partnerschap. Volgens Griepink heeft seksuele energie de kracht om te helen. Daarom is het belangrijk energetische en psychische uitwisseling van erotische intimiteit bewust te beleven. Geïnteresseerden kunnen bij ‘Love Space’ terecht om de liefde te bedrijven en zich te bevrijden van angsten, conditionering en uitgesproken regels.

‘Love Space’ vormt een poging het persoonlijke en private te verbinden met het publieke en politieke, een intieme plek zonder voyeurisme of exhibitionisme.

22 juni – 2 juli 2017
Meer informatie: www.lovespace.one

 

Deze lening is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

 

 

Jasper Griepink, Love Space, 2017. Foto: Renate Ariadne

Jasper Griepink, Love Space, 2017. Foto: Renate Ariadne