05-03-2018

FINANCIERING KUNST AANVRAGEN T/M 18 MAART

Kunstenaars, ontwerpers, fotografen en kleine instellingen kunnen bij Fonds Kwadraat geld lenen om te investeren in de ontwikkeling van hun culturele praktijk. De komende deadline om je plannen in te dienen is 18 maart.

Bij Fonds Kwadraat leen je tot 8.000 euro rentevrij om nieuwe materialen of apparatuur te financieren, om te investeren in de presentatie van je werk, om een publicatie te maken, of voor een residency in binnen- of buitenland. Ook studenten van design- en kunstacademies kunnen een bedrag tot 800 euro lenen voor hun eindexamenproject.

Als kunstenaars kun je vaak geen geld lenen bij een bank, bij Fonds Kwadraat kan dat wel. Via onze website vraag je in 7 eenvoudige stappen een lening aan. Je aanvraag bestaat uit: een projectplan, een korte toelichting op je praktijk, een begroting, je CV, financiële gegevens en visuele documentatie van recent werk. Onze commissie komt 5 keer per jaar bijeen om de aanvragen te beoordelen.

 

Partners
Fonds Kwadraat werkt samen met het Mondriaan Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en CBK Rotterdam om fotografen, kunstenaars en ontwerpers te ondersteunen. Heb je recent een bijdrage van één van onze partners gehad, dan kun je zonder extra toetsing (extra) geld lenen. Bijvoorbeeld voor de eigen bijdrage van het Mondriaan Fonds. Wil je hier meer over weten, neem contact op.

 

Vragen
De eerste woensdag van de maand ben je welkom op ons inloopspreekuur in Spring House Amsterdam, tussen 15:00 en 17:00 uur. Het komend spreekuur is woensdag 7 februari. Je kunt ons ook altijd bellen. Ons telefoonnummer is: 020 625 5112.

 

Aanvragen
Wil je investeren in een nieuwe lens voor je camera, een publicatie maken, deelnemen aan een beurs of onderzoek doen in het buitenland? Vraag dan nu aan!