TENTOONTSTELLING EN FILM

‘The value in mathematics’ bestaat uit een tentoonstelling en een film. De tentoonstelling is eerst te zien bij Galerie REDCAT in Los Angeles en daarna bij Ellen de Bruijne Projects in Amsterdam.

In ‘The value in mathematics’; worden de volgende vragen gesteld: wat als niet één, maar meerdere wiskunde-systemen bestaan? Wat betekent het om een ander wiskundig systeem te begrijpen? Welke rol heeft de notie van vooruitgang gespeeld in de ontwikkeling van de westerse wiskunde? Als wiskunde niet staat voor vooruitgang, waar staat het dan voor? Welke invloed hebben culturele waarden op de ontwikkeling van wiskundige activiteiten? Hoe is uitwisseling mogelijk tussen twee culturen met radicaal verschillende waardesystemen?

LENING UIT MONDRIAAN MATERIAALFONDS

Falke Pisano kreeg voor ‘The value in mathematics’  een bijdrage presentatie buitenland van het Mondriaan Fonds. Omdat Pisano nog een bedrag nodig had om een deel van de film voor te financieren, ontving zij vervolgens een rentevrije lening uit de samenwerking tussen het Mondriaan Fonds en Fonds Kwadraat.

Tentoonstelling The value in mathematics

Tentoonstelling The value in mathematics