ANNESAS APPEL

Beeldend kunstenaar Annesas Appel (1978) richt zich in haar werk op onderliggende systemen en structuren van alledaagse dingen. Ze onderzoekt en rangschikt die objecten op een systematische manier. In het project Metamorphosis vormen de getallen 1 tot en met 9 het uitgangspunt voor een serie werken in verschillende vormen. Getallen zijn zowel een rekenkundige als een taalkundige eenheid. Daardoor kunnen ze volgens een logisch systeem worden vertaald naar kleur, schrift, braille of muziek zonder hun betekenis te verliezen.

ART ROTTERDAM

Johan Deumens Gallery presenteerde twee werken uit de serie Metamorphosis tijdens Art Rotterdam. Appel gebruikte een rentevrije lening om het werk te laten inlijsten om de kwaliteit van de presentatie op de beurs te vergroten.

Annesas Appel, Metamorphosis | Music Notatio_Numeral 2, 2015. Piezoprint op muralpro 225 grams. 10 Stroken van 7 x 225 cm.

EXPOSITIE BRADWOLFF PROJECTS

De uitkomst van het project Metamorphosis was tussen 27 februari en 27 maart 2016 te zien in Brandwolff Projects in Amsterdam. Appel presenteert daar het project in kleur, beeld, ritme en geluid met onder meer 100 geperforeerde muziekstroken, een video, de muziekopnames van de vertaalde systemen en een gelimiteerd kunstenaarsboek.

 

Annesas Appel, Metamorphosis | Writing Notation_Numeral 5, 2015. Detail van een van de nummers 5.